var stark

I förrgår så blev jag så otroligt, otroligt arg.
En utav mina 'vänner' på facebook hade lagt upp en bild på en tjej ur hans klass som kanske, mja, inte var så passande. Grejen var den att 1, han använde den inte som i ett roligt syfte (hon visste alltså inte om den) utan skrev att hon var ny i klassen och man hörde ju liksom hur hela bilden dröp av sarkasm och äckel och 2, alla hans vänner sätter sig sedan och kommenterar detta och tror att de är så grymt tuffa när de klankar ned på någon.

   Jag blev så otroligt arg. Så arg att jag fick lust att göra något helt sinnessjukt. Först tvekade jag på om jag skulle kommentera bilden. Jag menar, denna killen är två år äldre än mig och det känns så fånigt att kommentera en bild och låta arg, när man egentligen vill skrika åt honom i verkligheten och fråga honom om han ens tänker på hur kul det skulle vara för henne om hon såg bilden. Hoppas ni förstår vad jag menar?
   Men efter att jag såg den här videon om Nick Vujicic, ändrade jag mig. Redan då var det några som hade kommenterat bilden och faktiskt uttryckt sitt ogillande, och jag kände mig manad att ställa mig på tjejens sida. Jag menar, så gör man inte. Inte ens om det är kul. För trots att hon kanske aldrig skulle se bilden, SÅ SKRATTAR DE ÅT HENNE. De äcklas av henne. De utgör henne offentligt som något äckligt.

   Gör man, helt seriöst, så? Skulle han göra så mot sin bästa vän? Nej. 
   Visst, sedan tog han bort bilden. Men jag accepterar verkligen inte sånt där. DET är äckligt, motbjudande och otroligt elakt. 

   Om någon någonsin klankar ned på er, eller eran vän - ställ er på hennes/hans sida. Det är mer värt än allt guld i världen.


bild från google


Kommentarer

Kommentera inlägget:

Ditt namn, eller smeknamn:
Vill du bli ihågkommen?

Din e-post (kommer inte publiceras)

URL/Adressen till din blogg:

Skriv vad du vill! 8D:

Trackback
RSS 2.0